Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Få hjælp til opsætning og udskrift af rapporter.

Redaktører: Testere, Oversættergruppe

Ivan Lindegaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 12-10-2020 11:55
Kontakt:

Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Ivan Lindegaard » tirs 13-10-2020 12:05

Ved udskrivning af ane- og / eller efterslægtsrapport har jeg konstateret, at programmet, i den del af udskriften, der starter med "Om (navn)" skriver fx." I Mern Kirke" i stedet for "i Mern Kirke", og det samme ved konfirmation. Ikke nødvendigvis samme kirke.

I "hovedet" skrives der korrekt med et lille "i", der er kun i afsnittet "Om", der er et problem, - og det er ikke i alle opdateringer, det optræder.
Er der en måde, hvor jeg selv kan rette det. Problemet optræder tilsyneladende i de opdateringer, der oprindeligt er skrevet for mange år siden, - og overført til Legacy som fil.
Vedhæftede filer
Udklip stavefejl.JPG
(84.98 KiB) Ikke downloadet endnu

Brugeravatar
Anne Marie H
Teamleder
Indlæg: 4564
Tilmeldt: søn 22-05-2005 22:17
Geografisk sted: Greve
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Anne Marie H » tirs 13-10-2020 15:59

Du skal kigge på sætningsopbygningen under Vis > Masterlister > Begivenhedsdefinition...

Der kan du selv tilrette sætningerne, så de passer dig. Vær opmærksom på, at alle 8 sætninger skal tilrettes, da de bruges forskelligt, som det fremgår alt efter, hvilke felter i en begivenhed, du har udfyldt.
Venlig hilsen
Anne Marie Holck (Legacy Deluxe 9.0.0.368 + Windows 10)

Ivan Lindegaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 12-10-2020 11:55
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Ivan Lindegaard » tirs 13-10-2020 18:36

Jeg takker for svaret, men ... når jeg ser på på, hvad du foreslår, kan jeg ikke se, hvad jeg skal gøre. I de viste muligheder, står der jo allerede det, som jeg gerne vil have skrevet.

Som jeg oplever det, så bliver alt det, som jeg nu opdateret, skrevet korrekt, men det er de lidt ældre opdateringer, der ikke viser det korrekte, og det er dem, jeg gerne vil kunne ændre.
Hvad har jeg misforstået?
Vedhæftede filer
Udklip begivenhed.JPG
(98.32 KiB) Ikke downloadet endnu

Brugeravatar
Anne Marie H
Teamleder
Indlæg: 4564
Tilmeldt: søn 22-05-2005 22:17
Geografisk sted: Greve
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Anne Marie H » tirs 13-10-2020 22:07

Hvis det er gamle begivenheder, så er du nok nødt til at slette dem, og derefter taste oplysningerne ind igen. Der er ingen mulighed for at ændre teksterne andre steder end i sætningsopbygningen.
Venlig hilsen
Anne Marie Holck (Legacy Deluxe 9.0.0.368 + Windows 10)

Ivan Lindegaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 12-10-2020 11:55
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Ivan Lindegaard » ons 14-10-2020 08:13

Altså... the hard way.

Tak alligevel.

Ivan Lindegaard
Indlæg: 4
Tilmeldt: man 12-10-2020 11:55
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Ivan Lindegaard » ons 14-10-2020 13:44

Har siddet og "leget" med problemet i en del timer. Prøvede at oprette en ny person, men med samme mærkelige resultat. Det store "I" ved dåb og konfirmation i "Anebogen" under "Om".
Fandt så ud af, at de steder, hvor jeg kun havde et årstal, blev det store "I" erstattet med et lille"i".
Altså lå der en mulighed for fejlfinding i "datoen".
Jeg har brugt formatet 01 Okt 1947, som jo er et af de formater, som Legacy efter vejledningen kan bruge.
Prøvede med andre formater, - og "vupti" - ved formatet "1 oktober 1947" faldt alt på plads!!!

Skriver dette til dig, så du - hvis andre pludselig opdager samme fænomen - kan give dem denne løsning.

Brugeravatar
Anne Marie H
Teamleder
Indlæg: 4564
Tilmeldt: søn 22-05-2005 22:17
Geografisk sted: Greve
Kontakt:

Re: Problem omkring, hvad programmet skriver i Ane- og efterslægtsrapport

Indlægaf Anne Marie H » ons 14-10-2020 15:40

Tak for det - Du har brugt det engelske/amerikanske format med at skrive månedens navn med stort. Det har jeg aldrig selv brugt, og derfor ikke været opmærksom på, at det var det, der var problemet.

Jeg vil prøve at huske din løsning, hvis der bliver en næste gang... :D
Venlig hilsen
Anne Marie Holck (Legacy Deluxe 9.0.0.368 + Windows 10)


Tilbage til "Rapporter"

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster